Tuesday 29 July 2014

Festival Keltská noc a pole dance vystoupení

      Rozhodla jsem se napsat krátké povídání o tom, jak jsme dali dohromady téměř neslučitelné :) Už podle nadpisu jistě chápete, že jde o specifický festival, do kterého bylo vneseno trochu "jiného" moderna.
Bohužel píši později, ale bylo prostě moc pofestivalové práce.

      Samozřejmě to byl můj nápad a mé přání O:-) nakonec mi bylo vyhověno po několika vážných rozhovodech s Tomem (zakladatelem festivalu), jestli je to skutečně dobrý nápad. Abych tedy začala od začátku. Sama se podílím na organizaci tohoto báječeného mezinárodního festivalu Keltská noc, který pořádáme v malém městě Plumlov na hranici Hané a Drahanské vrchoviny. Festival je zaměřený výhradně na keltskou kulturu, hudbu a tance a další směry z toho vycházející. Program festivalu je především hudební, ale je prokládaný irskými tanci, ukázkami bojů, ohňovými show a dalšími doplňkovými programy. Letos měli návštěvníci opravdu nabušený program. Bylo i několik úplných novinek, jako například kapela Selfish Murphy, Matching Ties, Percival a jejich další obdoba Percival Schuttenbach (folk-metalová pagan kapela se stejným základem jako Percival). Návštěvníci se mohli podívat na keltský tábor, podívat se na keltského kováře, občerstvit se v mnoha stáncích s dobrým jídlem, okusit pravou keltskou medovinu... Bylo toho připraveno opravdu hodně.

      A protože toho bylo pro naše návštěvníky připraveno skutečně hodně, bylo pro ně určitě nezvyklým překvapením, když se v pátek objevily na pódiu krásné Evičky s malinkou Natálkou z Ostravského/ Novo-Jičínského pole dancového studia Circus! Dance studio a předvedly krásnou pohádkovou vílí show.( Video od fanoušků zde). Vystoupení bralo dech. Mnoho lidí, kteří byli skeptičtí vůči našemu výběru doplňkového programu, nakonec uznalo, že si nepředstavovali, že by šel tento krásný silový sport skloubit právě s tématickou hudbou.
Celé vystoupení jsem sama viděla a byla jsem překvapená, jak se holky svého vystoupení chopily. Byla to výzva i pro ně samotné,  protože nikdy nedělaly choreografii a celé vystoupení na takto specifickou akci.





      V sobotu se o doplňkový program na tyčce ujala Definka z Olomouckého Apokalips-pole dance studia. Defi se mi přiznala, že po shlédnutí videa Eviček měla trošku strach, jak to všechno dopadne, ale bála se naprosto zbytečně :) Publikum bylo úžasné, atmosféra taktéž, nic tomu nechybělo a musím říct, že Defi se svého vystoupení ujala jako správná profesionálka :). Skoordinovaná hudba s ladnými pohyby na spinové tyči byly opravdu krásnou podívanou pro všechny diváky.
Pan zvukař neuhlídal hudbu, a tak druhou část celého vystoupení Defi spáchala improvizací. Nicméně i přesto, se vše vydařilo a publikum bylo spokojené, včetně samotné tanečnice.
Báječné bylo i to, že po vystoupení byla stage s tyčí přenesena mezi lid, a lidé si mohli vyzkoušet, jaké to je na tyči. Zkoušely to i děti. Video od fanoušků ke shlédnutí zde




      Tímto chci poděkovat Tomovi (hlavnímu organizátorovi festivalu Keltská noc), že se nebál vyhovět mému přání, pozvat mé kamarádky a udělat něco neobvyklého.
Doufám, že lidé, co byli skeptičtí upustili od svých původních názorů, a ti, kteří u nich zůstali vyzývám, aby si šli do nejbližšího studia Pole dance vyzkoušet ať vědí, co je za tím dřiny.
Věřím, že tato sportovně taneční vsuvka byla vhodně umístěna do programu, a že se vystoupení zástupců obou studií publiku líbilo.
Určitě to není naposled, kdy byl pole dance zařazen do programu festivalu.

      Ještě jednou děkuji oběma Evičkám a Natálce za překrásné páteční vystoupení a také Defince za její osobitý půvabný taneční projev, kdy v sobotu všem dokázala, že je prostě skvělá tanečnice !! :-)


                 Zde je oficiální vide z Keltské noci 2014 :-) užijte si to a přijďte příští rok !!!



foto vypůjčeno od Petra Kupky

No comments: