Saturday 7 February 2015

Latexové pomůcky proti klouzání na tyči

      Dneska se podíváme na latexové pomocníky proti klouzání a pro příjemnější seznamování s tyčí. Tyto pomůcky vyrábí značka Mighty Grip. Včetně latexových pomocníků vyrábí také tekuté gripy na ruce (článek o gripech zde).

      Sama návleky nepoužívám, protože zastávám názor, že tělo se má "obít" a musí si na bolestivost prvků zvyknout hned od začátku. V podstatě každá lektorka vám to potvrdí. Jediné, co se nejčastěji používá jsou rukavice.

      Na trhu od Mighty Grip naleznete opravdu široký výběr návleků a pomocníků. Mezi nejčastěji používané patří rukavice. Rukavice se u nás dají koupit například v obchodě www.tanecnityce.cz. Rukavice s latexem jsou více přilnavé, a provedení různých spinů (otoček) je tak sníženo. Spíše se rukavice používají, pokud ještě nemáte ustálený úchop nebo se hodně potíte, popřípadě pro pocit lepší stability. Výběr je z více barevných provedení. Nově jsou v nabídce i rukavice ozdobené kamínky (což na funkčnost nemá vliv ;) pouze estetika) Druhým typem jsou pouze PVC rukavice, které lze použít i na točky. Tyto rukavice jsou určeny hlavně pro ty, kterým se opravdu hodně potí ruce. Dále jsou pak na trhu k mání rukavice celoprstové. S těmi ale zkušenosti nemám. 
Latexové rukavice sama občas používám, ale opravdu jen výjimečně.

       


      Ruce ještě neopustíme. Migthy Grip myslel i na bolestivé prvky jako je medvídek, ornament, rocket woman, yogini a podobné prvky, kdy držíme za pomoci paže... Protibolestivé a protiskluzové návleky na paže. 



      Dalším pomocníkem jsou návleky na nárty. Ty se vyrábí ve dvou provedeních. První varianta je návlek na nohy přes chodidlo, a druhá varianta je pro použití s botama na podpadku (článek o botičkách zde
Vypadá to na dobrého pomocníka při šplhání :-)

               

      Migty Grip opravdu myslí na vše. Další bolestivě namáhanou částí těla jsou stehna. Znáte to. Sezení na tyči je opravdu kruté, lehy, cross knee nebo cross ankle release jsou bolestivostí skoro nedosažitelné.. I pro tyto prvky můžete použít stehenní návleky. 


 


      Nohy ještě neopustíme. Spousty prvků jsou také "kolenního" charakteru. Například takový brass monkey a jeho variace, side sit, russian layback, klasický kolenový šplh a podobně. 


      
      Výčet všech možných pomocníků proti klouzání jsem snad vyčerpala. U některých si nejsem jistá opravdovou funkčností v praxi, protože jsem je nikdy nezkoušela. Ale i když si takovéto pomůcky pořídíte, stejně později zjistíte, že jsou vám k ničemu, protože se musíte naučit cvičit a trénovat bez nich. 

     Mighty Grip vyrábí také spevňovače zápěstí. Takové bandáže zakoupíte v každých zdravotnických potřebách nebo je možné požádat svého ortopeda, jestli je možné předepsat bandáže, což váš ve výsledku vyjde levněji. Spevnit zápěstí můžete i pomocí tejpu (toto je pouze jednorázové řešení).


Máte zkušenosti s jinými typy návleků než jen rukavice ? Zjistili jste přednosti a nedostatky ? Podělte se se mnou o vaše zkušenoti :-)



No comments: