Sunday 8 November 2015

Pole dance v Plumlově

      Pole dance v Plumlově ? Jako vážně ? V tak malém městě ? Ano ! :) Plumlov je malinké městečko  (nebo chcete-li větší vesnice) 35km od Olomouce, kde je nejbližší PD studio a 60km od Brna, kde jsou další studia.
      Myšlenka, zřídit prostor pro cvičení tohoto báječného sportu, se zrodila náhodnou konverzací. Nakonec jsem si řekla, že proč vlastně ne ? A "cosi" se začalo pomalinku rýsovat.
      Pod občanským sdružením SKK Plumlov se zrodila odnož nejen pro pole dance, ale i další aerial vychytávky a srandičky, které budou brzy zavedeny.
      Prostory, ve kterých je pole dance provozován, jsou prostory 300 let starého panského mlýna. Tedy přesněji řečeno, tato místnost měla původní využití při mletí obilí, vážení a pytlování vzniklé mouky. Podlaha je téměř původní, takže z důvodů zachování celkového rázu místnosti je podlaha pouze přelakována a jinak ponechána v původním stavu, tudíž je prostě křivá :-D Bohužel se to občas projeví i na rozepřených tyčích, ale to pouze v případě uvedení tyčí do spinového režimu. Protože se v tomto prostoru samozřejmě nikdy nepočítalo se zřízením jakéhokoli sportovního zázemí. Stejně tak jsou původní taktéž stěny, které zrovna úplně rovné nejsou, a proto zde není možné umístit natrvalo velká zrcadla. V místnosti je ještě část starého mlynářského přístroje, a to původní drtička obilí, která samozřejmě nijak nenarušuje prostor pro cvičení.
      Prostor sám dýchá historií, industrialitou, a hlavně domáckým prostředím.
   

Malá ochutnávka prostoru







No comments: