Friday 9 January 2015

Mé POLE vzory

      Chtěla bych se s vámi podělit o své vzory právě v Pole Dance sféře. Jména mi padají tak různě. Nemohu, a ani nechci srovnávat a číslovat pořadí, na kterém místě pro mě kdo je. Všichni jsou báječní a jedineční. Každý z nich má svůj styl a rozhodně nám vždy mají co předat.

      Jako první mě napadá Mistryně světa v Pole Sport 2014 Oona Kivelä. Určitě si najděte na youtube její videa. Na pole scéně působí již minimálně 5 let a drží se v TOP třídě. Na youtube najdete i její brutální tréninková videa. Oona vede v Helsinkách gymnastickou tělocvičnu Gymi, kde učí nejen pole dance, ale i gymnastiku a hodně pracuje s dětmi.
V září 2014 dokonce vyhrála mezinárodní soutěž ve work outu konaném v Holandsku.

 


      Dalším mým vzorem je Britka s Polským původem, Bendy Kate. Bendy není jen skvělá pole dancerka, ale také se věnuje různým typům akrobacie, takže u ní není výjimkou Aerial silks a Aerial Hoop. Bendy se také mimojiné věnuje celkem aktivně různým typům stojek nejen na zemi a tyči, ale i za pomocí stojkových podpěr. Bendy má neuvěřitelnou flexibilitu. Její videa vás také dostanou. Finalistkou s umístěním na druhém místě v Mistrovství světla v Pole Sport 2013.

 

 



      Jako další mě napadá Anastasia Skukhtorova. Ruská pole dancerka. Anastasia je velkým vzorem pro mnoho pole dancerek jak začínajících, tak i instruktorek. Anastasia je celosvětově uznávanou profesionálkou a po celém světě jezdí vyučovat a konat workshopy. Její vystoupení jsou zážitkem.
Anastasia je velmi flexibilní, ovšem její začátky také nebyly úplně jednoduché. Pole dance začala v prosinci 2008. Její pokroky jsem ukazovala v tomto článku.

                                   



      Další super ruskou pole dancerkou je Polina Volchek známá jako "Pink Puma". Polina se věnuje také aerial silks a na Světovém šampionátu v Pole Sport 2014 se umístila na sedmém místě.

 


      Rusko ještě neopustíme. Protože tu máme ještě dvě pole dancerky, které musím také zmínit. Kromě pole dance se obě věnují Exotic pole dance. Jsou to Olga Koda a Eva Suslova známá jako Eva "Bembo".

             Olga:
 
              Eva Bembo:
 

                          

      Přesuneme se o kousek níž a to na Ukrajinu. Anastasia Sokolova šokovala v talentové soutěži Ukrajina má talent. Na youtube najdete určitě video. 


      Teď zabrousím úplně mimo Evropu. Natasha Wang pochází z Los Angeles. Její videa rozhodně stojí za shlédnutí :-)

       Austrálie má také své super pole stars. Mezi ně patří skvělá Cleo The Hurricane. Její video tutoriály pomáhají mnoha pole dancerkám jak ve zlepšování flexibility, tak i při zkoušení různých triků. Druhou velmi dobrou Australankou je Stacey Minx. Stacey se podílela na vytváření videí s Cleo jak na flexi, tak i na pole. Rozhodně nesmím zapomenout na báječnou Kristy Sellars.

                        Cleo:                                        Stacey:                   Kristy:
                          

      Za zmínku rozhodně stojí i Heidy Coker, Yvone Smink, Alessandra Marchetti, Michelle Stanek, Phoenix Kazree, Liza Szabo, Michelle Shimmy, Marion Crampe, Marlo Fisken, Jenyne Butterfly, Amy Hazel, Samantha Star, Charlee Wagner a spousty dalších :-)

      V mužském zastoupení rozhodně musím zmínit ruského zástupce pole sport Evgeny Greshilov a ukrajinec Alex Shchukin. Samozřejmě chlapů máme více, ale tito dva jsou tip ťop nej :)


                                                Evgeny:
                        


        Alex:




      Na České scéně jsou také super pole dancerky. Například Růženka Kunstýřová (v roce 2014 se umístila na světovém šampionátu v Pole Sport na pátém místě a v roce 2015 byla absolutní vítězkou nejen české soutěže, ale i té světové :) spolu s Veronikou Řehořovou v katogorii dvojic vyhrály taktéž první místo), Anastasia "Stacey"Akentyeva, Anna Nikulina, Jana Kozlová, Michaela "Defi" Koudelková, Blanka Šťastníková, Yayu Lopatio, Lucka "Loo" Šimková, Romana Zahálková a další.

No comments: