Monday 27 October 2014

Pole dance studio iPole Odense

      Rozhodla jsem se napsat článek o tom, jak to u nás v iPole Odense vypadá. Předně, jak to tedy funguje :)
Jeden pán si zřejmě řekl, že by to mohl být celkem dobrý byznys vytvořit firmu a pod názvem iPole a zřídit pole dancová studia v různých městech v Dánsku.
Takže studio v Odense patří do této "sítě" studií. iPole Odense má na starosti Trine, která učí hlavně flexi a level 3 (L3 je jako nejvyšší). Je moc milá a vždycky poradí. Na jejích hodinách zůstávám často déle, než je běžná hodina, protože když potřebuji s něčím pomoct, tak mi ochotně pomůže a ještě se u toho dost nasmějem :-D
Další lektorky moc neznám, protože na jejich hodiny nechodím. Poznala jsem Line, pouze na flexi a musím říct, že je moc symaptická a pěkně vysvětluje. Pak jsem cca 3x byla na lekci s Annou a ta byla taky super :) Ostatní holky jsem neměla možnost poznat nijak více.
Jednou týdně trávím lekci s Mortenem, se kterým je vždycky super prča :)

      Máme tu lekce flexi, polefitness (jen posilko), ukázkové hodiny, open pole (zdarma, bez lektora), volná hodina (s lektorem pouze na radu), spinpole, L1, L2 a L3.
Řekla bych, že lekce jsou koncepcí u různých lektorek někdy až příliš odlišné. Jasně,každá lektorka má svůj styl a způsob učení, ale já jsem zastáncem určité jednoty nebo linie, které by se každá lektorka měla držet.
Jak jsem napsala výše, ne u všech lektorek jsem byla a nemohu soudit, ale po 4 měsících tady si myslím, že je to zhruba podobné.
Na začátku pole hodiny je zahřátí a pak hned tyčka, žádné závěrečné protažení. Takže pokud se nechceme hned nachladit v dnešním podzimním počasí, je potřeba myslet sám na sebe.
Velmi zřídka je posilovačka. Myslím si, že je to dáno tím, že Dáni obecně pěstují hojně sport. Chodí běhat, jezdí na kole, navštěvují posilovny (a že jich tu je dost), tak se počítá s tím, že toto je obsaženo v jinou dobu a lidi si tuto část lekce vynahradí jinde. Nebo také mohou děvčata využívat polefitness hodin.
Některé lektorky malé posilování občas dělají, některé ne, ale určitě se to, v množszví hodin strávené sportem,ztratí.

      Tak, a jak to prostorově vypadá ? Ve studiu jsou dvě velké místnosti. Když přijdete do studia,vlezete rovnou do tyčové zóny, kde je 11 tyčí značky X-pole diameter 40mm a 2 tyče značky Fitpole diameter 42mm.
V sále nad tyčemi je sál na flexi a polefitness. Občas si tam holky pověsí kruh nebo aerial silks, ale to je jen pro "VIPky" :-D

      Při vchodu visí dva rámečky s popisem levelů a prvků, které každý level obsahuje. Jakmile jsou splněny prvky, může být cvičenka doporučena do vyšší úrovně. Nehraje se tu na žádné semestry nebo nějaké ohraničené období. Vše funguje souběžně.

Tady je malá foto prohlídka, jak to u nás v Odense vypadá :) 

                                      







      Rezervační systém je taková malá záhada. Prvně se musíte osobně registrovat ve studiu. Poté je vám vytvořen přihlašovací účet na internetu, kde se můžete libovolně přihlašovat na lekce. Jakmile přijdete na svou první lekci, jste povinni přihlásit se do systému otiskem prstu. Tím se předchází tomu, aby někdo cizí chodil do studia na lekce nebo aby se lekce prodávaly.
Pokud přijdete na lekci a nenahlásíte se, platíte 25 kr. pokutu stejně tak, jako kdyby přihlášený nepřišel.

      Samozřejmě existují i "permanentky" alias membership. Platí se jednorázové vstupné, nebo měsíční nebo půlroční. Ceny se pak podle toho liší a pak také i počet hodin, které můžete za jeden týden navštívit. Nevýhodou je, že pokud nevychodíte lekce každý týden, ty vám pak propadají a zase máte jen svůj počet hodin na využití.

Už jsem něco psala dříve v tomto příspěvku :)
   

Myslím, že je to takto vše, co k tomu napsat :) Pokud máte dotazy, sem s nimi :)


No comments: