Tuesday 13 October 2015

Zážitky z letního pole dance campu ve Vejle (DK)

      Odkud jenom začít.. Prostě a jednoduše, byly to dva super dny nabušené od rána až do večera workshopy různého charakteru. Hlavním důvodem mé účasti byly workshopy s jednou z nejlepších, a dle mého názoru nejelegantnějších pole dancerek na světě, Anastasií Skukhtorovou. Ruskou krásku, kde byste na její angličtině jen s těží hledali typicky tvrdý ruský akcent.
      Celý program začínal první den už v dopoledních hodinách, a to právě pole dance workshopem zaměřeným na silové prvky s Anastasií. Již jsem s ní jeden workshop absolvovala, a to v plné síle, takže jsem tušila, do čeho jdu. Bohužel tentokrát mě zdraví zklamalo, a s natrženým tricepsem na pravé ruce jsem při workshopech s Anastasií trpěla jako zvíře. Takže poučení pro všechny: dokud nejste zdravotně opravdu fit, nepřetěžujte se ;) Nicméně i přesto jsem si to užila :)
Dalším workshopem bylo gymnastické dvouhodinové protahování s gymnastkou a tanečnicí Emmou ze Švédska. Emma vlastní ve Stockholmu pole dancové studio. Pak nás čekal taneční workshop s Mette (dánkou, tanečnicí) něco na styl hiphopu a contemporary, které jsme pak aplikovali i na tyč a spáchali nějakou tu choreografii :) . Pak nás čekal workshop, kde jsme si někteří vyzkoušeli základní akrobatické kousky na závěsném kruhu, jiní z nás pak zkoušeli pokročilejší prvky a nějaké kombinace prvků. Na večer jsme měli volnou hodinu, kdy jsme si mohly s holkama potrénovat a vymyslet si nějaké prvky na plánované focení na druhý den.
Druhý den jsme začaly opět workshopem s Anastasií, tentokrát jsme probraly její oblíbené prvky na spinové tyči, poté jsme opět absolvovaly s Emmou protahování zaměřené pro změnu na záda. Po protahování jsme měly s holkama opět klevet pauzu a čekaly jsme na nachystání zmíněného focení. Po focení jsme měly ještě krátkou rozlučku a všichni jsme se rozprchly do svých domovů.
      Oba dva dny byly plné navazování nových přátelství, vyměňování si různých postřehů, rad, tipů, ale také jsme si postěžovaly na to, co nám nejde, co bysme chtěly zlepšovat, nenechaly jsme nit suchou ani na téma soutěží a podobné diskuse.
      Celkově můžu k organizaci říct, že jsem zklamaná nebyla :) celý program byl rozdělen na mírně pokročilé a pokročilé/lektory, takže všechny workshopy byly přizpůsobeny těmto pokročilostem.
      Jazyková bariéra byla naštěstí jen velmi minimální, protože i když některé lekce probíhaly v dánštině, za ty roky již trošku mluvím a celkem slušně rozumím, neměla jsem větší problém. Navíc všechny holky věděly, že jsem češka, tak automaticky na mě mluvily anglicky :)  Samozřejmě ws s Anastasií probíhal v angličtině, a kvůli malým gramatickým změnám mezi švédštinou a dánštinou probíhaly i protahovačky s Emmou v angličtině.

Pokud byste měli možnost navštívit zahraniční workshopy alespoň víkendového charakteru, určitě toho využijte :) A když už nevyjde víkendovka a budete mít možnost poznat jiné pole dancové studio, určitě ho navštivte.





No comments: