Thursday 15 January 2015

Jak se připravit na PRVNÍ lekci pole dance/sport

      "První lekce... wow, konečně jdu na svou první lekci !!! Uííííííí :-D !!!" Skákali jste radostí, když jste se poprvé přihlásili na lekci pole dance ? Já třeba ano :-) Byla jsem natěšená jak malé dítě, protože to pro mě bylo naprosto nové. Ono asi v celku není moc co psát, ale přecijen. Někdo se pořád může bát, protože neví, co od toho očekávat.

      Tak předně.. Každé pole dancové studio na internetových stránkách uvádí, co si vzít na lekci, jak se cvičí a ve zkratce představí tento báječný sport. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo pole dance dělá, tak se ho na všechno zeptejte.

      Určitě není nutné, aby jste se stresovali. První lekce je sice to nejtěžší, ale vězte, že tady se rozhodnete, jestli chcete věnovat čas tomuto sportu, nebo jestli si vyberete něco jiného. To není zas tak těžké, že ?

      Do své tašky si na první hodinu sbalte hlavně pití, malý ručníček (nebo dva, záleží, jestli ve studiu nabízí ručníčky na utírání tyčí), uplé kraťásky, sportovní podprsenku (nebo tílko) a fusakle, aby vám při rozcvičce nebyla zima.

      Každé studio má svůj režim, který je dodržován. Některá studia mají rok rozdělený na určitá období, kdy otevírají nové kurzy pro začátečníky. V takových případech je lepší nahlásit se hned od začátku, ať pak nepříjdete do rozjetého kolektivu. To se pak hodně špatně dohání a nemusíte mít z toho pak dobrý pocit. Pak jsou studia, kdy je level otevřený, a kdykoli můžete nastoupit a cvičit. 

      Pokud už teď víte, že se třeba hodně potíte, nevěšte hlavu a hlavně nepořizujte bezhlavě různé pomůcky proti klouzání. Zeptejte se ve vašem studiu lektorky, a ta vám ráda poradí, jaký typ gripu použít a můžete si vyzkoušet různé typy, popřípadě ve studiu zakoupit.
Méně než cca 24 hodin před lekcí se nemažte žánými mastmi, oleji, nedávejte si olejové koupele a podobně, abyste na tyči dobře drželi. Držíme pomocí holé kůže, a mastná kůže by nám dost znepříjemňovala trénink. A pro bezpečnost jak vaší, tak i tyče, sundávejte z rukou prstýnka, hodinky, nenoste oblečení s hroty a kovovými aplikacemi. Předejdete tak poškození tyče a také případným zranění vás samotných.

      Pokud se moc stydíte, že byste museli ukazovat "příliš" holé kůže, vemte si místo sportovní podprsenky tílko, chlapi místo "nahoře bez", tričko nebo tílko.
Rozhodně se nemusíte stydět, protože lekce jsou určený předně pro ženy, pokud jsou speciální hodiny i pro muže, tak jsou to mixované hodiny většinou pod názvem "UNISEX", kdy jsou na lekci společně muži i ženy.
      Takže se nestyďte, nebojte se a přihlašte se do svého nejbližšího studia a začněte perfektně formovat postavu pomocí vlastní váhy ! :-)




No comments: