Thursday 8 January 2015

Co na sebe na Pole Dance/Sport lekci ?

      Pořád vás trápí otázka, co na lekci na sebe ? Tak níže vám dám pár odkazů na několik prodejců oblečení určených také na pole dance.
Takže nejprve je důležité říct, že na tyči držíme pomocí holé kůže. Takže s dlouhýma legínama a tričkem s rukávky to moc nepůjde (vlastně vůbec :-) ). Proto vybíráme oblečení ve složení krátké kraťásky, sportovní podprda a případně tílko. Oblečení lze nakoupit v každém obchodě se sportovním oblečením jako je Hervis, Sportisimo, A3 Sport atd.. Samozřejmě jsou to klasické značky jako Reebok, Adidas, Puma, Nike... Určitě se nebojte zakoupit i hadříky, které nenajdete pod titulkem "Pole dance", ani to vám nezaručí 100% kvalitu. Hlavně vybírejte dle funkčnosti a podle toho, jak se v oblečení cítíte. Jestli vám široká ramínka nesednou a sednou vám úzká, kupte si podprdu s úzkým ramíkem. Pokud si myslíte, že úzká nebudou držet, vyzkoušejte široká. Je to na vás. Hlavně se musíte ve svém oblečení cítit komfortně.

No a takhle to prostě je. Přijdete v legínách a v triku, pak zjistíte, že potřebujete víc holé kůže, tak se odvážíte aspoň ukázat nohy a pak skončíte tak, že zůstanete jenom v podprdě a spoďárách :-) (ale tak malinké spoďárky to být nemusí :-) )


A teď něco ke značkám.
      Mě osobně se velmi osvědčila značka Casall ze Švédska. Obávám se, že v ČR nelze sehnat, nicméně zde je odkaz na jejich sportovní oblečení (podprdy). Já jsem si oblíbila podprsenku s názvem Casall Glorious Sports Bra. Je to podprsenka se špagátovými ramínky a tenkými (cca 0,5mm) poduškami přes prsa. Dělají super dekolt, nic není vidět když je vám zima a parádně drží. Vyrábí se v několika barevných provedeních (tmavě růžová, světle růžová, meruňková, šedá a černá). Dobře se mi osvědčily tyto podprsenky na shoulder mount.

                 

Tyto podprsenky stojí 349 DKK (cca 1300,- Kč) Ovšem materiál je velmi pevný a skutečně velmi kvalitní provedení. S těmito podprsenkami jsem velmi spokojená.

Od značky Casall vlastním i sportovní kalhotky, které již bohužel nejsou v prodeji.

Co se tílek týče, oblíbila jsem si tyto typy tílek také od značky Casall:
 

 



Takže toť má oblíbená značka :-) Dávám sem tuto značku hlavně pro inspiraci, abych nepsala jen o těch nám známých značkách :-)

      Dánská značka ONLY PLAY, sportovní odnož značky ONLY, nabízí velkou škálu sportovního fitness oblečení včetně designových a dobře padnoucích sportovních podprsenek, tílek, šortek a legín. V nabídce této značky by si i pole dancerka vybrala, a protože se k tomuto sportu hrdě hlásím, já si vybrala :)

      PureLime, taktéž Dánská značka sportovního oblečení, nabízí příjemné fitness oblečení, kde nabídka pro pole dancerky ve formě kraťásků a podprsenek malá taktéž není. Z vlastních zkušeností mohu doporučit :)

      A jdeme na další. Česká výroba, poměrně finančně náročné oblečení značky Dragonfly.
Dragonfly vyrábí oblečení vhodné jak na pole dance, tak na yogu a další podobné sporty.

Od této značky se mi velmi líbí oblečení v barvách nude a krémová bílá :-) Samozřejmě si můžete vybrat z mnoha typů a barev, které se vám budou líbit. Mě se nejvíce líbí podprsenka Xenia a hot pants. Můžete při hromadné objednávce využít i slevu 20%, kterou je možné uplatnit v případě, že objednáváte 30 a více kousků.

  






      Další českou firmou, kterou můžete na našem trhu najít, je značka Siluet. Jejich oblečení je vyráběné taktéž z kvalitních materiálů. Vceklu se mi zamlouvá jejich puntíkatá kolekce. Tato značka patří také mezi finančně náročné.






      Dalším českým výrobcem je Mania Fitness Wear. Opět si můžete vybrat z mnoha typů podprsenek a kraťásků.
Mania také vydává známý časopis Pole Mania :-) Níže dva typy setů. Mania také vyrábí super spoďárky, které mají zvýšený pas (taktéž to můžete ohrnout a mít tak bokovky). Takové kalhotky jsou super pro holky, které mají strach z prochladnutí, nebo jsou dobré pro efekt "prodloužených nohou" :-)
Od Manie vlastním jejich super Allegra top a vysoké kraťásky Invert shorts. S obojím jsem naprosto spokojená a určitě to nejsou poslední kousky, které jsem si pořídila.



      U nás se trošku roztrhl pytel s různými výrobci, a tady máme dalšího českého výrobce. Oblečky najdete pod názvem JEE !!! Tato značka je hojně podporována pole-dancovým studiem Circus! Dance Studio. Oblečení je za příznivé ceny a příjemné na nošení. V kolekcích najdete i spousty krajky a jiné kombinace hladké látky s krajkou.



      Vypadá to, že na českém trhu vládne spousta značek a firem :-) Dalším prodejcem je Shop Poledance. Opět si můžete vybrat ze široké nabídky :-)
Český trh neopustíme a ještě přidám odkazy na FB stránky Dressfit a dvou švadlen, které šijí také pole oblečky ZuzuDoll Wear a Švadlena Zelenková.

      Českou scénu ještě neopouštíme. Značka Danhel Wear nabízí kousky ze své dílny také na pole dance a yógu. Danhel Wear nabízí klasické kraťásky, tílka, podprsenky, legíny, ale také dresy. Vykrojení na bocích sice není výrazné, ale na běžný trénink dostačující.

      Na míru šité pole oblečky od značky BEAST :) stačí napsat, objednat a těšit se na nový obleček :)


      Na e-shopu Taneční tyče si můžete zakoupit oblečky od známé zahraniční značky Bad Kitty.

 


      Zahraniční značka DincWear nabízí stylové kousky na civčení. Nabídka se opírá o více různých stylů, ale i na pole dance vyberete.

      Další zahraniční zmínka patří řecké značnce RAD Polewear. Nabídka je celkem slušná. Zajímavé jsou také dresy, které nabízejí. V ČR naleznete nějaké kousky na www.svetpoledance.cz.
V Řecku ještě zůstaneme a zmíním značku Backbone polewear, která nabízí různé typy oblečků. V Řecku najdete ještě jednu značku, a to Paradise Chick, která mimo klasické pole oblečky nabízí také krásné legíny, mezi nimiž najdete také speciální legíny s protiskluzovým povrchem :) Osobní zkušenosti --> k nezaplacení ! Drží hezky na tyči a když je mi zima, můžu s holkama blbnout o sto šest a držím. Zatím testuji a jsem spokojená :)

Legíny Paradise Chick

      Musíme zmínit také kolekci Marlo Fisken známou pod názvem Flow Movement.
      Za zmínku určitě stojí i značka NaoPolewear z Francie. Pod jejich značkou naleznete pěkné kousky oblečení na pole dance.


      Ještě tu šoupnu jeden odkaz na ukrajinskou pole hadříkovou značku Pole Candy. Hadříky se dělí na Basic, Pro a Exotic. Vybrat můžete z mnoha druhů a barevných kombinací.

      Ukrajinská PoleDancerka, skvělá Polina Syniachenko má vlastní značku pole dancového oblečení pod názvem Syniachenko Brand v pastelových barvičkách :) Stačí omrknout její internetové stránky a vybrat si z nabídky pěkných kousků.

      Babalú fashion nabízí taktéž pěkné fitness kousky k použití na pole dance. Pokud se vám líbí, najdete jak na jejich stránkách, tak i na e-bay širokou nabídku topů, sportovních podprsenek, legín, kalhotek atp..

      Značka ONZIE nabízí krásné kousky na yógu, ale vybrat můžete také na pole dance.

      Brazílie je sice hodně daleko, ale pro inspiraci dávám značku LopUp! Hadříky vypadají opravdu dobře :)

      Z Itálie můžete objednat značku Ugo Dance. Značka nabízí několik oblečků vhodných i na pole dance.

       Slovinsko nenabízí jen tyče značky Lupit Pole, ale také krásné oblečky na pole dance od návrhářky Mila Krasna. Její oblečky jsou zajímavé, slušivé a určitě si vyberete :)

      Polsko máme za rohem, a zde se nám rodí také značky, které nabízejí hezké oblečky na pole dance. Například Pole Dance Costumes nabízejí slušivé barevné oblečky. Dále Pole Addict - Workout Wear a tato značka se barev také nebojí :)
Další polská značka MUUV nabízí zajímavé kousky ze své dílničky. Můj naprostý favorit z Polska je Bandurska Design. Bandurska dává dohromady eleganci, sport i bandage styl.


   
Bandruska Design


      Ještě musím zmínit sportovní oblečení dvou světově uznávaných značek.  Jsou to značky FREYA  (jejich sportovní kolekce FREYA ACTIVE) a PANACHE (jejich sportovní kolekce PANACHE SPORT). Podprsenky těchto značek jsou finančně náročné, ovšem když už dáte za podprsenku třeba 1100,-, tak proč nezainvestovat 1300,- za opravdu velmi kvalitní podprdu. Obě značky se mohou pyšnit tituly za nejlepší sportovní podprsenky.
Podprsenky Freya Active jsou dražší než Panache Sport. Tyto značky jsou naprosto perfektní volbou pro ženy, které jsou mnohem více obdařeny. Podprsenky jsou navrženy tak, aby skvěle držely kolem obvodu, košíčky jsou pevné, aby zpevnily poprsí, a poprsí tak nemělo velkou šanci "cestovat". Takovéto podprsenky se vyrábějí ve všech velikostech, nejen pro obdařené ženy.
A tak jsem se sama rozhodla, že podprdu vyzkouším. Zašla jsem do obchodu Caresse - spodní prádlo (navštívila jsem pobočku v Brně), díky příjemné slečně jsem zjistila konečně svou skutečnou velikost podprdy, a skvěle jsem si pokecala o sportovním oblečení a samozřejmě sportovních podprsenkách. Hlavně jsem samu sebe přesvědčovala, že když nejsem bůhvíjak obdařená, tak vlastně až takto pořádně držící podprsenku nepotřebuji. Po chvíli zkoušení jsem se do Panche Sport sportovní podprsenky opravdu zamilovala. Perfektně držela. I když obvodově jsem si chvíli připadala opravdu stažená, za nedlouho jsem ani nevěděla, že podprdu mám na sobě. Nejlepší hláška: "chvíli si poskákejte ať si vyzkoušíte, jak to drží" :-D Toto mi v životě nikdo v obchodě neřekl, když jsem si kupovala sportovní podprdu.. (i když pravdou je, že jsem si třeba v casallce poskákala i zaběhala :-D ale nevím, jak mě to tehdy napadlo).
Takže odteď mám miláčky dva. Panache Sport a Casall. Nemůžu ale zanevřít ani na Maniu nebo podprdy z Lindexu :)
Jinak k podprsenkám Panache Sport i Freya Active lze zakoupit i sportovní kalhotky nebo sportovní šortky. Obojí je na pole dance perfektní, protože kalhotky i šortky jsou dostatečně široké v rozkroku, nic neškrtí a materiály jsou velmi příjemné.
Obě tyto podprsenky mají speciální háček na ramínkách, díky kterým si ramínka zapnete do překřížení  a nebo zase rozepnete během chvilky.
Jsou i další značky, která dobře podrží bujná poprsí, a to například SHOCK ABSORBER.



obrázky Freya Active:



obrázky Panache Sport:
 


obrázky Shock Absorber:
 




      Může se vám zdát, že obecně ceny za oblečení na POLE DANCE jsou poměrně vysoké. On to zas takový sen není. Je třeba do ceny započítat kvalitní materiál, provedení, design, střih, vlastní ušití, režijní náklady atp. Toto vše se výrazně promítně do každého kusu oblečení. Je určitě jasné, že všechny typy oblečení, které jsou nabízeny, se nevyrábí ze stejných materiálů o stejné gramáži a od stejného výrobce.
Nicméně, vysoké ceny za POLE DANCE OBLEČENÍ jsou určitě také dány vysokou popularitou tohoto sportu. Některá studia si nechávají vyrábět vlastní kolekce nebo minimálně nechávají vlastním logem potiskávat jinde koupené hadříky. Nejčastěji jsou to trička, tílka, kraťásky s nohavičkou nebo vykrojené spoďáry.
Možná se mi to jen zdá (vlastní názor a nikomu jej nenutím :) ), že jakmile je někde vecpáno slovo pole dance, je vše o dost dražší, protože "je to přece na pole dance, a když je to na pole dance a já cvičím pole dance, tak si to koupím". To, že je někde napsané, že je to vhodné na pole dance nebo název obsahuje přímo slovní spojení "pole dance" nebo obchod to má v názvu, nemusí to znamenat velkou kvalitu oblečení. Opravdu není nutné nakupovat oblečení vyloženě "určené na pole dance". Když uvidíte cenově přijatelné oblečení i v běžném sportovním obchodě a při vyzkoušení se cítíte v oblečení dobře, neváhejte a kupte si :-) Osobně ráda chodím do švédkého obchodu Lindex, kde se v akci dají koupit pěkné sportovní podprsenky se slušnou slevou. Občas mají dobré akce i v řetězci Lidl a Tchibo.

      A co hlavně, je jedno, co máte na sobě při cvičení, ale je důležité, že cvičíte :-)


                                                Jedna moje fotka v podprdě z Lindexu :-)


Víte o dalším prodejci/výrobci kvalitního pole oblečení ? :-)







2 comments:

wacklodge said...

To já tedy nejsem upřímně moc na sportovní oblečení, protože ani moc nesportuji. Já daleko raději pracuji jak třeba na zahradě, tak i okolo baráku. Takže na mne moc toho sportovního neuvidíte. Daleko spíše na mně můžete vidět něco pracovního :)

Anonymous said...

Já jsem začala sportovat poměrně nedávno. Ale koupila jsem si kvalitní funkční oblečení tady . Je pravda, že je nutné mít kvalitní sportovní podprsenku. Zkoušela jsem úplně na začátku obyč. co jsem měla doma a hrůza.